Ágyások és magaságyások


Mik azok az ágyások és milyen típusai vannak?

Kertépítéseink során különböző ágyástípusokat alakítunk ki, ezek az ágyások adják meg egy kert alapjait, teszik színesebbé udvaruk összhangját.

Ezekben az ágyásokban növények százai pompázhatnak, ide sorolhatjuk a különböző díszítő, illetve termő cserjéket, évelő, és egynyári virágokat, termő és díszfákat, talajtakaró növényeket, sövényeket, sziklakerti növényeket és ezek páratlan kombinációit.Éghajlati adottságaink miatt egyre népszerűbbek a szoliter növények mellett a különböző mediterrán, ill. trópusi növények, ezek általában konténeres formában lehetnek kertjük díszei.

Az ágyások tervezése és kialakítása nagyban függ az adott hely terepadottságaitól, a napsütéses órák számától, kertben betöltött szerepétől és a felmerülő igényektől.

Az ágyásoknak különböző talajtakarási formái lehetnek, ide soroljuk a díszköveket, a fenyőkérgeket, színezett fenyőmulcs típusokat.

Mi az a magaságyás?

A kertrendezési technológiák innovatív fejlődésének köszönhetően, egyszerűbben termelhetjük meg saját kertünkben a mindennapi élethez szükséges zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket. A magaságyásoknak köszönhetően évről évre egyre népszerűbbek a modern veteményezési formák, amik egyre inkább kezdenek elterjedni hazánkban is.

Ennek oka, hogy a magaságyásokban történő növénytermesztés, amellett, hogy kényelmes, még rövidebb idő alatt, erőteljesebb növényállományt nevelhetünk ki benne, illetve lehetőséget ad olyan helyeken a zöldség- és gyümölcstermesztésre, ahol a talaj és terepadottságok ezt nem teszik lehetővé.

Ezek a magaságyások lehetnek szétszedhetők (Pl. Leier Durisol) vagy akár lehetnek építettek is különböző kövekből, fából (Pl.: Barabás téglakő).


Szakértelem, elhivatottság, garancia.

Hívjon minket bizalommal vagy kérjen tőlünk árajánlatot online és mi felkeressük Önt!

Referencia munkáink  
TOP

 Kérje ingyenes árajánlatunkat!