Gyepszőnyeg


Vetett füvet vagy gyepszőnyeget válasszak?

Kertépítéseink során rengetegszer felmerül a kérdés, hogy a vetett fű vagy a gyepszőnyeget érdemes választani. A kérdés azonban nem olyan egyszerű, tudnunk kell a gyepszőnyeg, illetve a vetett fű növényélettani tulajdonságait.

A vetett fű mellett egyetlen erős érvet említenénk meg, hogy az a fű, amit kezdetektől a végleges területén nevelnek, sokkal ellenállóbb lesz a környezeti és talajtani hatásokkal szemben. Itt persze nem a betegségekről van szó, bár az immunitása egyes gyepféléknek erősen ingadozó. A negatívumok közül megemlítenénk, hogy ahhoz amíg a vetett fű egy gyepszőnyeg minőségű pázsitot képez, ahhoz egy éven át tartó heti rendszerességű komoly gondozás szükséges.

Akik nem szeretnének napokat, heteket eltölteni vetett füvük gondozásával, azoknak természetesen a gyepszőnyeget ajánljuk. Rengeteg érv szól a gyepszőnyeg mellett, mivel azt nekünk másfél éven át gondosan nevelik, így biztosítva azt, hogy amikor megrendelőinkhez megérkezik a gyepszőnyeg, akkor egy gyommentes, masszív gyökérben és tápanyagban gazdag, gyors regenerálódó képességű erőteljes gyepszőnyeget kapjunk. Cégünk minőségi okok miatt, minden esetben a Pannon Turfgrass® gyepszőnyegét választja!

Miért ragaszkodunk a Pannon Turfgrass® gyepszőnyegéhez?

A Pannon Turfgrass Kft. gyepszőnyegét laza szerkezetű, homokos, jó vízháztartású talajon neveli több mint 120 hektár területen, másfél éven keresztül a legmagasabb technológiai elvárásoknak megfelelően. A gyepszőnyeget heti kétszer hengerkéses fűnyíró traktorokkal nyírják, figyelnek a megfelelő tápanyag-utánpótlásra, amit egy Maltaflor nevezetű granulált szerves trágyával, valamint kiegészítő műtrágyázásokkal pótolnak és egész éven át gondosan öntözik.

Könnyen alkalmazkodik a különféle környezeti feltételekhez. Hatalmas díszítő értékkel és strapabíró szerkezettel válik kertje meghatározó elemévé. 8 év alatt egyetlen egy végfelhasználói reklamáció sem érkezett, minden megrendelőnk megelégedéssel használja.

Mi is valójában a gyepszőnyeg és hogy is néz ki?

A gyepszőnyeg valójában valamikor vetett fű volt, amit egy többszörös vetési normával speciális fűmagkeverékkel vetettek el. Mielőtt a megrendelőink kertjébe megérkezik a gyepszőnyeg, avagy a kész gyep, addig már másfél évet át tartó nevelésen van túl.

A gyepszőnyeget a telepítés napja előtti napon egy speciális gyepfelvágó géppel termelik ki a több hektáros területekről, raklapra gyűjtik a 40cmx250cm-es, azaz 1 m2-es gyepszőnyeg tekercseket, majd csomagolják és szállítják a lehető legrövidebb idő alatt a megrendelő udvarába. 1 gyepszőnyeg tekercs súlya 20-25kg-ig terjedhet, annak függvényében, hogy mennyire nedves a talaj, amivel érkezik. Végső helyét elfoglalva 1-2 hét alatt gyökeret ver és teljes értékű eleme lesz udvarának, finom levelének és üde zöld színének köszönhetően.

Miért érdemes a gyepszőnyeget választani?

- Azonnali eredményt produkál
- Valós szőnyeg érzetet biztosít
- A telepítés végeztével rögtön igénybe vehető a pázsit
- Gyors regenerálódó képességgel rendelkezik
- Megfelelő gondozás mellett hosszú évekig a kert dísze marad

Mi a nagy előnye a hagyományosan vetett fűvel szemben?

- A gyepszőnyeg nevelését szakemberek végzik el több mint 1 éven keresztül, ellenőrzött körülmények között, mielőtt kertjébe kerülne

- Szinte bármilyen típusú talajban gyökeret ver

- Kizárt a kelési probléma, valamint a vetőmag hiba

- 100%-ban gyom és rétnövény mentes

- Minimális gondozást igényel a kezdetektől fogva

- Szakembereinek munkájának köszönhetően kertjének pázsitja azonnal üde zöld egyöntetű képet fest nem kell kivárni a többhetes kelési időszakot sem!

- Strapabíróságnak köszönhetően lefektetés után azonnal bejárható

A gyepszőnyeg telepítés folyamata:

- Megfelelő talaj előkészítése
- Talajegyengetés, tükör alap készítés
- Vakondháló fektetése, rögzítése
- Gyepszőnyeg telepítése
- Bő vízzel történő belocsolás, indító trágyázás
- Tömörítés

Szakértelem, elhivatottság, garancia.

Hívjon minket bizalommal vagy kérjen tőlünk árajánlatot online és mi felkeressük Önt!

Referencia munkáink  
TOP

 Kérje ingyenes árajánlatunkat!